keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Harjoitus laadun ja tenhoavuuden löytämiseksi

En tiedä, onko tämä nyt liian vaikea, mutta kokeilepa.

Rentouta keskikroppasi mahanseutu eläväisesti ja samaan tapaan myös muu kroppa pitäen kuitenkin mielitekojen mukaisella mielialalla pidetyn keskikropan keskuksena. Ota lomalle lähtevän asenne: "Voisin lähteä tekemään tuota, vai tekisinkö tuota kivaa, ja tuo kiehtoisi, mitäpä jos...", missä monet positiiviset vaihtoehdot ovat avoimina ja  elämä jotenkin tenhoavampaa. Ota tähän elämännäkemykseen lisäksi kaikenlaiset elämänviisaudenpalaset, mihin olet elämäsi kuluessa törmännyt.
Sitten jos ajattelet jotakin tekemistä, assosio siihen tuosta vapaamuotoisen tuntevan tekemisen ja elämänviisauden perspektiivistä jotakin elämänviisasta ja tenhoavaa, ihan vain päähänpälkähdyksenä mutta kunnollisena, "tekisinpä vaikka noin, sehän on tenhoavaa ja elämänviisasta". Ja tee sitten niin tuon perspektiivin avustuksella, pokkana kuin aina olisit niin tenhoava ja vapaamuotoinen, syvällisen viisas!

* * *

Tämän blogin alun Haaveammattiin (Näin opit lahjakkuutta!) -kirjoituksen mukaan lahjakkuutta kehittäessä on hyödyllistä, jos noita lahjakkuuksiensa aiheita miettiessään katselee luontomaisemaa tai kasvavaa puuta, nin se tuo mielikuviin syvällisyyttä, rikkautta ja tunteenomaista elämänviisautta. Ylipäätään puiden katseleminen on ymmärrykselle hyväksi, koska ne ovat verrattomast monimutkaisemmat kuin rakennettu ympäristö ja silti helpot hahmottaa, ja koska puiden rytmit ovat luontevia, tavallaan elämänviisaita ja puiden oksat ja kokonaiset puut ovat mielekkäitä monimutkaisia kokonaisuuksia, joissa myös hienoisilla eroilla on väliä, kun jokin pikkuoksa lähtee melkein samasta mutta kaartaen kasvaakin vähitellen ihan eri suuntaan jne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti