lauantai 9. marraskuuta 2013

Jos olet jo haaveammatissasi

Jos olet jo vamiiksi haavealallasi, tämä blogi ei ole sinua varten. Jos kuitenkin haluat lukea tätä blogia, lue ensi sijassa ensimmäiset kirjoitukset: varhaisin Miten oppia kaikki kerralla ja kolmas Haaveammattiin sekä pikaisesti Elämänohjeita osio. Ne ehkä toimivat parhaiten, jos ensin koetat soveltaa niitä johonkin sinua kiinnostavaan lähialaan, jolta sinulla ei ole koulutusta, sillä niin opit omin päin taitojen opiskelua, josta vboi olla hyötyä omimmalla haavealallasi. Muiden kirjoitusten näkökulmissa ikävä ala tarkoittaa siis aloja, joille et itse halua, ja mukava ala aloja, joille haluaisit, mutta ne on kuvattu alanvaihdon näkökulmasta, joten tuskin niistä on ollenkaan hyötyä jo haavealallaan olevalle. Jos sinusta tuntuu, että muut liiaksi haluavat vaihtaa alaa, koeta olla sosiaaline kapeamman ryhmän kanssa, johon he eivät kuulu, mutta johon sen sijaan lisäät haavealojesi ihailijoita ja niiden töistä haaveilevia sekä niitä suuresti arvostavaa väkeä, ja muista aloista kiinnostuneet luokittele fiksummiksi suurikapasiteettisemmiksi, joille muut alat sopisivat paremmin. Voithan suositella tätä blogia alanvaihtajille, niin kuin tämän blogin nimenäkin on, ja jättää itse lukematta muun paitsi korkeintaan nuo ensimmäiset taito-ohjeet ja Elämänohjeita-osion elämäntapaohjeet.

* * *
Jos olet alanvaihtaja ja jo haavealallesi luokittunut, on aika hellittää vanhasta monialaisuudesta ja ottaa tilalle mukavien alojen rypäs, jonka kanssa tulet hyvin toimeen ja joiden näkökulmista katsottuna selvität suurimman osan elämäsi vastaan tuomista haasteista.
Monet työpaikat hyväksyvät innokkaita uusia tuota alaa arvostavia työntekijäehdokkaita, vaikkei alasta paljoa kokemusta olisi. Sen sijaan, jos olet pitkään alan kanssa tekemisissä etkä saa mitään aikaiseksi, se saatetaan laskea merkiksi siitä, että jokin olemuksessasi ja mieltymyksissäsi haraa vastaan etkä siis ehkä sovi alalle ja saatat jo olla omille huonommille urillesi liian piintynyt, joten olisi parempi aika uutena hakea töitä edes jotakin tosimielellä kuin odottaa liian kauan. Jokainen työpaikka on omanlaisensa ja aukeaa paremmin, jos sinulla on ylimääräistä kapasiteettia sovittaa sen vaatimuksiin kuin jos olet liiaksi pinnistänyt kaikki voimasi johonkin kaavaan mahtuaksesi, joka ei sitten olekaan tuon työn kaltainen. Hae siis töitä haaveammatistasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti