perjantai 15. kesäkuuta 2018

(14.) Lisää myöhemmin tehtyjä huomioita

579.. Lapsena koululuokalla huomaa, että lapset ovat useimmiten kiinnostuneet eri ammattialoista, ja nekin jotka samoista niin hiukan eri asioista niissä. Samoin harrastuksissa,jotkasiis valitaan oman kiehtoutuneisuuden mukaan, huomaa, että kukin harrastaa vähän eri tyylillä: jokaisella on oma lokero, että millainen on, mitä saa aikaan, mistä on kiinnostunut ja millaista jaksaa paljon. Niin että voisi kuvitella, ettäjos tuo kunkin harrastuneisuuden kohde olisi hänen tulevaisuuden ammattinsa, harrastuksensa ja elämänpiirinsä, niin jokaisella olisi eri ammatti,eri lokero, ei kilpailua ollenkaan. On kuin kilpailu olisi aloittelijan teoriaperspektiivin opettelemisen tarpeesta lähtöisin, siis mm koulusta. Ja kentie siitä, etteivät kaikki yritä löytää rakentavaa paikkaa harrastuneisuudelleen maailmassa, yhteiskunnassa.

580. Minulla on nyt aika kauan ollut rahapuu eli alle kympin maksava viherkasvi, jonka sanotaan opettavan rahasta rikkaiden taitoja. Aluksi en oppinut siitä mitään, näyttivätpähän vain kaikki rahanansaitsemisideani sen valossa ei-kelvollisilta. Mutta muutaman kuukauden sitä viherkasvinani pidettyäni opin ostamisen tadiosta, ostoksissa onnistumisesta sellaista, mitä olen pitänyt rikkaiden, varakkaidenpiirteitä, muttei minulla niin rahaa ole vaan pikemminkin rahapula, mutta jo vähällä rahalla joskus ostaen, kun satsaa ostoksen valintaan ja on avoinna mahdollisuuksille, joita etenkin tarjoukset tuovat (eri asia kuin ale),niin oppii niistä asioista, joihin välineitä tai tarvikkeita ostaa, vähän niin kuin olen olettanut rikkaidenoppivan. Voiko olla, että sama paljon satsaamisen lähestymistapa työhön sovellettuna antaisi haaveammatin? Tai ainakin jotakin, mihin oiekasti sovit.
 Lainaus tekstistäni http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.com/2018/01/kasitoiden-tekemisen-mahdollisuuksista.html
 "26.7.2018   Mietin tässä, voikose, että iltaisin vaikuttaa olevan vaarallista liikkua ulkona täällä, missä asun, johtua naistenlehden lukemisen vaikutuksesta? Ehkä ne, jotka kirjoittavat naistenlehteen tai ovat sen juttujen aiheina, ovat usein käsityöihmisiä, joilla kuulemma on hyvät mahdollisuudet harrastaa käsitöitä ja kodin laittamista ym. Mutta eivätkö sellaiset ihmiset usein ole sellaisia, jotka eivät ainakaan alkuun tee sen kummempaa käsityötä kuin muutkaan mutta ovat lopun aikaa tekemättä mitään erityisempää. Joku laskee sen tropiikinoamisuudeksi, joku lartautumiseksi tai tyytyväisyydeksi ihan vain yhteen tai muutamaan elämänpiirin juttuun, kun taas nuori aikuinen yleensä rientäisi kaupungilla menosta toiseen, puuhaisi vaikkapa noissa kahdessa viikossa paljon kaikenlaista ja olisi hänell' mahdollisuus käsitöihinkin, ne vain eivät sdujuisi kyllin hyvin,mutta osin se on sitä, etteivät materiaalit ole oikein hyvät, ja hän luulee sen johtuvan rahojen puutteesta tms, mutta luulen sen johtuvan vääränalisesta ostamisen tavasta: pitäsi hankkia rahapuu (maksaa alle 10 euroa) eli viherkasvi, josta oppii mm ostamisen taitoa ym rahaan liittyvää ihan vain pitämällä sitä viherkasvinaan ja hoitamalla niin kuin kasveista itse ymmärtää. Ostoksissa onnistumisesta olen kirjoittanut blogia http://asiakkaanavain.blogspot.fi .  Ennen kaikkea näyttää olevan tarpeellista latautua kuhunkin ostokseen ja olla avoinna mahdollisuuksille, ei kaavamainen tai ihan vain tiettyä osaa ostava, vaan tarjouksista (eri kuin ale) ideoita saava. Käsityön tekemisessä onnistumisessa on sitten sitä jotakin samaa: tarttee satsata materiaalien tuomiin mahdollisuuksiin, niiden tuomiin kivoihin ideoihin, joiden toteutus voi vcarioida työn edetessä, eikä tethdä tarkan kaavan mukaan tiettyä."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti